Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Το υλικό του Συλλόγου μας για την αντιφασιστική καμπάνια

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Νοσηλευτικής διοργανώνει το μήνα Ιούνη αντιφασιστικές δράσεις.
Αρκετή συζήτηση γίνεται με αφορμή το υψηλό ποσοστό που κατέγραψε η Χρυσή Αυγή στις πρόσφατες εκλογές. Τις περισσότερες φορές η συζήτηση είναι τελείως αποπροσανατολιστική τόσο για τις αιτίες που γεννούν το φαινόμενο του φασισμού όσο και για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί.

  Είναι αντισυστημική δύναμη;
Όσο και αν φωνάζουν για τους κλέφτες πολιτικούς και τα λαμόγια, δεν βγάζουν κιχ για την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής που μας έχει γονατίσει. Καλλιεργούν τη λογική «έξω τα κόμματα-έξω τα συνδικάτα» για να είναι καθένας από εμάς μόνος του, χωρίς την αλληλεγγύη των συναδέλφων του, για να βρεθούμε ανοργάνωτοι και απροετοίμαστοι απέναντι στη νέα επίθεση στα δικαιώματά μας.
Σκέψου:
Πού πουλάει τσαμπουκά η ΧΑ; Με πόσους εργοδότες έχει συγκρουστεί; Με κανέναν. Πόσους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες έχει οργανώσει, ειδικά σήμερα που γίνεται τεράστια επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα; Κανέναν. Τι συμμετοχή είχε σε μια σειρά αγώνες που αναπτύχθηκαν σε χώρους δουλειάς; Τη συμμετοχή του απεργοσπάστη. Πόσο έχει φοβηθεί το αστικό πολιτικό σύστημα και έχει κάνει πίσω στην αντιλαϊκή πολιτική του; Καθόλου.
Πόσο αντισυστημικές είναι οι επαφές και τα «κολλητιλίκια» με κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των φασιστών; Τι συζητάνε με τον Μπαλτάκο και τον κάθε Μπαλτάκο; Από πότε είναι αντισυστημικά τα κομπρεμί με την κυβέρνηση, οι προτάσεις για συνεργασία, όπως αυτή π.χ. σε άρθρο που αναρτήθηκε στην κεντρική ιστοσελίδα της ΧΑ και πρότεινε για αρχηγό της ΝΔ τον Απ. Τζιτζικώστα;

  Για ποιον δουλεύουν οι ναζί;
Μερικές από τις προτάσεις τους:
-       Οι άνεργοι να δουλεύουν για το δημόσιο με μεροκάματο 14 ευρώ.
-       Δουλεμπορικά γραφεία ΜΟΝΟ για Έλληνες με μεροκάματο 18 ευρώ.
-       Ακόμα μικρότερη φορολογία για τους εφοπλιστές.

Είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τα αφεντικά  προκειμένου να χτυπήσουν τους εργάτες, για να σκύψουν το κεφάλι όσοι παλεύουν για μια καλύτερη ζωή.



Η Χ.Α. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Το σύστημα την κάνει ό,τι θέλει, της φιλοτεχνεί όποιο προφίλ θέλει, τη φυλακίζει, την αποφυλακίζει, την εξοπλίζει την εκπαιδεύει και τη διατηρεί γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία του.

Ο φασισμός συμπυκνώνει και εκφράζει τις πιο σάπιες ιδέες που γεννά το σύστημα: τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το μίσος για τον αλλόχρωμο και τον αλλόθρησκο. Η εγκληματική δράση της ΧΑ, η διαπλοκή της με επιχειρηματικά συμφέροντα, με μαφιόζους και εγκληματικά κυκλώματα δε είναι τυχαία γεγονότα. Πρότυπο τους είναι ο Χίτλερ και άλλα φασιστικά καθεστώτα.
Οι σάπιες ναζιστικές ιδέες τους εκφράζονται με εγκληματικές ενέργειες γιατί έχουν ως θεωρία τους το ρατσισμό και καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Δε θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον!
Οι απόψεις που εκφράζονται μετά τις εκλογές ότι τάχα τα υψηλά ποσοστά της ΧΑ είναι αποτέλεσμα  «αγανάκτησης» κρύβουν ότι η ΧΑ είναι γέννημα του συστήματος.

Δε χωράει καμιά ανοχή στους ναζί, τις βρώμικες ιδέες τους και τις εγκληματικές τους ενέργειες. Οι φασίστες δολοφόνοι χρυσαυγίτες και οι σάπιες ιδέες τους δεν έχουν καμιά θέση στις σχολές, στις γειτονιές μας, πουθενά! Τους αποκαλύπτουμε, τους απομονώνουμε!

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!