Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ-6/10

-Η υποδοχή των πρωτοετών από το Φοιτητικό μας Σύλλογο μεταφέρεται για την
  Τρίτη 14/10 στις  14.00 στο αμφιθέατρο της Σχολής

-Σχεδιασμός της δράσης Οκτωβρίου

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 12:00!

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα να διαδηλώσουμε και να βροντοφωνάξουμε μαζί με όλο το λαό:

Δεν ανεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας να ζούμε με ψίχουλα!

Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια και να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα!

Δεν δεχόμαστε το μέλλον που μας έχετε ετοιμάσει, την περιπλάνηση μεταξύ της ανεργίας και της ολιγόμηνης κακοπληρωμένης δουλειάς!

Δεν δεχόμαστε ένα μέλλον μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια!

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε. Τα προβλήματα όμως παραμένουν για τους φοιτητές και τους σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η επίθεση των κυβερνήσεων και της ΕΕ προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων έχει χτυπήσει τα δικαιώματά μας στις σπουδές, το μέλλον μας, τη ζωή της οικογένειάς μας.

Στην επίθεσή τους να απαντήσουμε με αγώνες επιθετικούς, μαζικούς, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένους, μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό!

Ούτε η τσιμουδιά ούτε η αναμονή ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύση στα προβλήματά μας. Τα μέτρα θα παραμένουν, θα συνεχίσουν να μας στερούν το παρόν και το μέλλον.

Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που χρεοκοπεί τη ζωή μας για να εξασφαλίσει τα πλούτη και τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων. Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, τη ζωή, για επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών. Η ελπίδα βρίσκεται στην αγωνιστική ανασυγκρότηση των συλλόγων, στην οργάνωσή μας σε κάθε τμήμα, έτος. Στη συμπόρευσή μας με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ, με όλο το λαό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μα πλήττει όλους. Έτσι δίνουμε και παίρνουμε τεράστια δύναμη!

Ήδη δεκάδες είναι οι μαζικοί φορείς που έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής. Ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία, επιτροπές ανέργων. Ο Φ.Σ. Νοσηλευτικής δηλώνει παρών σε αυτήν τη μεγάλη μάχη. Καλούμε και όλους τους άλλους συλλόγους να συμπορευθούν και να ενώσουμε τη φωνή μας.
Βάζουμε τα δυνατά μας για να βουλιάξει το Σύνταγμα την 1η του Νοέμβρη. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!
Η επιτυχία του συλλαλητηρίου θα κριθεί στην προετοιμασία του. Όρος είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στις συνελεύσεις, η διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας καθώς και κατάληξη προγράμματος δράσης για τα προβλήματα που μα απασχολούν. Γι’ αυτό προτείνουμε και καλούμε κάθε φοιτητή του συλλόγου να πάρει θέση και να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία του συλλαλητηρίου:
1.Διεκδικούμε
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές! Ούτε 1€ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-σημειώσεις-αναλώσιμα-μεταφορές!
  • Ακίνητα των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια να μετατραπούν σε εστίες στην ευθύνη του κράτους! Επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστία!
  • Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών!
  • Έξω οι εταιρίες από τις σχολές!
  • Καμία εφαρμογή του νόμου πλαίσιο και του σχεδίου «Αθηνά»! Να μην περάσουν οι νέοι Οργανισμοί των ιδρυμάτων! Ούτε σκέψη για νέο σχέδιο «Αθηνά»!
  • Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Να αποτελεί το πτυχίο τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά χωρίς να χρειάζονται ένα κάρο πανάκριβα μεταπτυχιακά και πιστοποιητικά. Δωρεάν μεταπτυχιακά που να οδηγούν αποκλειστικά σε παραγωγή νέας γνώσης.
  • Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!
  • Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας! Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με λιγότερα από 751€!
  • Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών!
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης!
  • Κάλυψη ΟΛΩΝ των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία!
  • Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους σπουδαστές! Άδεια με αποδοχές για όλη την εξεταστική! Ειδικά ωράρια μαθημάτων! Πρόσθετες εξεταστικές για όσους είναι στο πτυχίο! Να μην διαγράφεται κανείς που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του!
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις μονάδες υγείας και πρόνοιας, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν. Να απορροφηθούν οι άνεργοι απόφοιτοι των υγειονομικών σχολών.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία να δέχονται δωρεάν άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες.
  • Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 15/10 στις 14:00 στο αμφιθέατρο.
  • Συνέλευση Α΄ έτους και εκλογή επιτροπής τη Δευτέρα 13/10 στις 14.00 στο αμφιθέατρο
  • Συνέλευση Β΄ έτους και εκλογή επιτροπής την Παρασκευή 10/10 στις 14.00 στο αμφιθέατρο
  • Συνέλευση Γ΄ έτους και εκλογή επιτροπής στις 7/10 στις 12:00 στην αίθουσα του ισογείου
  • Συνέλευση Δ΄ έτους και εκλογή επιτροπής στις 6/10 στις 17.00 στην αίθουσα του ισογείου