Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΦΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 1/12

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωσαν στις 27 Νοέμβρη στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ακόμη μια φορά βροντοφωνάξαμε:

Θέλουμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια και να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα!
Θέλουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας!

Η επιστήμη και η έρευνα να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων!

Χαιρετίζουμε τα αδέρφια μας τους μαθητές που βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν ενάντια στο νέο λύκειο διεκδικώντας ένα σχολείο που μορφώνει, όχι που εξοντώνει. Με τη μαζική συμμετοχή φοιτητών και μαθητών στις απεργιακές συγκεντρώσεις δόθηκε συνέχεια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διμήνου. 

Δεν κάνουμε πίσω μέχρι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας!

Κυβέρνηση και τρόικα με τις περιβόητες διαπραγματεύσεις τους ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα ενάντια στο λαϊκό εισόδημα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων. Καμία θυσία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το χρέος, που δεν ευθύνεται ο λαός, για την λεγόμενη «ανάκαμψη» που θ' αποτελειώσει όποιο δικαίωμα έμεινε όρθιο στην κρίση!

Ποιά είναι η απάντησή στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας;
Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ επέλεξε προκλητικά να συνεδριάσει την μέρα της πανελλαδικής απεργίας και μάλιστα σε ξενοδοχείο στο Μαρούσι (!!!) με την παρουσία και πάλι των ΜΑΤ. 
Ακόμη μια φορά στις διεκδικήσεις μας απαντούν με ένταση του αυταρχισμού! Απαγορεύουν στους φοιτητικούς συλλόγους να παρεμβαίνουν στα όργανα διοίκησης, προσπαθούν με την πρόταση για ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα να περιορίσουν και τελικά να καταργήσουν τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικές διαδικασίες και τα όργανα του φοιτητικού κινήματος, τη δυνατότητα των φοιτητών να αποφασίζουν μέσα από τις δικές τους μαζικές συλλογικές διαδικασίες και τα δικά τους εκλεγμένα όργανα όποια μορφή πάλης θεωρούν ότι εξυπηρετεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Επιστρατεύουν την αστυνομία και τα ΜΑΤ απέναντι στους αγώνες. 
Δεν είναι τυχαία αυτά. Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που διαμορφώνει ένα πανεπιστήμιο «παράδεισο» για τα κέρδη των επιχειρήσεων και «εφιάλτη» για τους φοιτητές και το λαό, έχει σαν απαραίτητο συμπλήρωμα την ένταση του αυταρχισμού και το χτύπημα του συλλογικού αγώνα για τις ανάγκες των φοιτητών.

Παράλληλα ο Πρύτανης δηλώνει ότι πρέπει «να σεβόμαστε τους νόμους και να δείξουμε κατανόηση επειδή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη». Δηλαδή να δεχθούμε ότι είναι «ρεαλιστικό» να μην έχουμε εστίες, να πληρώνουμε για βιβλία-αναλώσιμα, να είναι οι σχολές μας μέσα στη βρώμα, να καταργούνται εργαστήρια, να μην μπορούμε να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα και απρόσκοπτα.
Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών δηλώνει προκλητικά ότι «εκφράζει τη λύπη και την πλήρη αδυναμία της να υποδεχθεί στα Τμήματά της φοιτητές με τη διαδικασία μεταφοράς θέσης». Τα ίδια είπε ο αντιπρύτανης κ. Μπουραζέλης σε κινητοποίηση που πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι και επιτροπές αγώνα την Παρασκευή 28 Νοέμβρη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Δεν ανεχόμαστε την υποκριτική «λύπη τους για τη δύσκολη κατάσταση» που περιγράφουν Κοσμήτορες-Πρυτανεία! 

Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο οργανωμένα, πιο αποφασιστικά!

Το κρίσιμο ζήτημα είναι να οργανωθούμε παντού σε κάθε έτος και τμήμα, να μαζικοποιηθεί περισσότερο ο αγώνας, να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργάτες και το λαό ενάντια στον κοινό αντίπαλο: Την κυβέρνηση, την ΕΕ, τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Έτσι παίρνουμε και δίνουμε τεράστια δύναμη! 
Συμμετέχουμε:

Συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων και μαθητών την Τετάρτη 3/12 στις 11.00 στα Προπύλαια.

Κλείσιμο των Ταμείων της Λέσχης σίτισης την Πέμπτη 4/12 και την Παρασκευή 5/12. Κανείς να μην πληρώνει για ένα πιάτο φαί. Η δωρεάν σίτιση είναι δικαίωμα μας!

Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΑ την Πέμπτη 4/12 στις 10.00 ώστε όλα τα παιδιά που αιτούνται μεταγραφή να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο.

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 5/12 στις 12.00. Να εγκριθούν τώρα όλες οι μεταγραφές! Να σταματήσουν να είναι οι συμφοιτητές όμηροι του Υπουργείου και της Πρυτανείας.


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!