Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΔΣ στις 11.00--ΓΣ στις 14.00

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην αίθουσα του 1ου ορόφου με τίτλο
"Εργασιακή Προοπτική για τους απόφοιτους της Νοσηλευτικής.
Οι σχέσεις εργασίας και οι συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο της υγείας."
 

κ αύριο στις 11.00 πραγματοποιείται ΔΣ με θεμα την εισήγηση για τη ΓΕΝΙΚΗ μας ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 14.00 την ιδια μέρα στο αμφιθέατρο.

ΝΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΎΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:
·      Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές! Ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-αναλώσιμα-μετακινήσεις!
·         Κάτω τα χέρια από τα ταμεία των σχολών μας! Οι Πρυτανείες και οι διοικήσεις των σχολών να απειθαρχήσουν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου! 
·         Να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά 187 εκατομμυρίων στις σχολές μας!
·         Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
·         Διαγραφή των χρεών των ΑΕΙ και ΤΕΙ προς όλες τις δημόσιες εταιρίες ηλεκτρισμού, νερού, τηλεφώνου, θέρμανσης!
·         Να καταργηθεί τώρα το αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ για την Παιδεία, ο νόμος-πλαίσιο και το σχέδιο Αθηνά!
·         Να προσληφθεί τώρα το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε φύλαξη και καθαριότητα με την ευθύνη του Πανεπιστημίου! Έξω οι εργολάβοι από τις σχολές!
·         Να γίνουν προσλήψεις καθηγητών, μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και διοικητικών ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε όπως μας αξίζει! 
·         Να παρθεί τώρα νομοθετική ρύθμιση που να μην επιτρέπει ακύρωση μετεγγραφών και να καλύπτει όλους τους φοιτητές από μετεγγραφή! Καμία εφαρμογή της απαράδεκτης απόφασης του ΣτΕ από καμία σχολή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
·         Καμιά εστία χωρίς θέρμανση, ζεστό νερό, όλες τις απαραίτητες υποδομές για να μπορούν οι φοιτητές και σπουδαστές να ζουν και να μελετούν άνετα. Άμεση ενοικίαση δωματίων ή χορήγηση επαρκούς επιδόματος ενοικίου για τους φοιτητές και σπουδαστές που αδυνατούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, με την ευθύνη του κράτους, χωρίς ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους.
·         Να πληρωθούν άμεσα όλες οι πρακτικές. Κανένας πρακτικάριος απλήρωτος, ανασφάλιστος. Πρακτική άσκηση με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα  - Να εξασφαλιστεί δωρεάν περίθαλψη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές.
·         Να παρθούν μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. 
·         Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!