Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

48ωρη απεργία

Λόγω έκτακτης προκήρυξης 48ωρης απεργίας, πραγματοποιήθηκε έκτακτο τηλεφωνικό ΔΣ στο οποίο πάρθηκε η εξής απόφαση:


ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
3ΗΜΕΡΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΗ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΗ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, με άθλιες διαδικασίες fast track την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου! Θέλουν να πιάσουν στον ύπνο εμάς και τις οικογένειες μας!

Τρέμουν την λαϊκή οργή απέναντι στα νέα μέτρα-φωτιά!
Να τους αιφνιδιάσουμε εμείς!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ

  • Να σαρώσουν το μέλλον μας, ξηλώνονται για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, οδηγώντας να γίνουμε η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από κάθε προηγούμενη.
  • Να παραδώσουν τα κοινωνικόασφαλιστικά δικαιώματα μας στα κοράκια της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Να ψάχνουμε στα λεξικά να βρούμε τι θα πει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να πετσοκόψουν ακόμα και τις πενιχρές συντάξεις των παππούδων και των γονιών μας, την ίδια στιγμή που αυτές αποτελούν για πολλές από τις οικογένειες μας το μοναδικό εισόδημα! Παράλληλα, η σύνταξη για εμάς να γίνεται όνειρο θερινής νυκτός, αφού για να την πάρουμε θα πρέπει να δουλέψουμε για 3 ζωές!
  • Να γονατίζουν τις οικογένειες μας κάτω από δυσβάσταχτους φόρους για πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, είδη λαϊκής κατανάλωσης! Την ώρα που για τα αφεντικά φτιάχνουν «φορολογικούς παράδεισους».
  • Να ετοιμάζουν νέο κύκλο επίθεσης στις σπουδές μας που περιλαμβάνει μέχρι και δίδακτρα στα προπτυχιακά, ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων μας, νέες μειώσεις σε προϋπολογισμούς.


Από τον αγώνα για τη ζωή και τις σπουδές μας… Να μην λείψει κανείς!!!


ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ στέλνουμε μήνυμα ότι δεν εγκρίνουμε ούτε αυτά τα μέτρα αλλά ούτε και το 4ο μνημόνιο «κάβα» που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ στέλνουμε μήνυμα ότι ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, αυτά θα μείνουν στα χαρτιά μέσα από τους αγώνες μας.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ μπορούμε δείξουμε τη δύναμη μας! Όταν ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους, τους μαθητές, την αγωνιζόμενη αγροτιά ενάντια σε κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ! Αυτή η συμμαχία έχει δυναμική αποδείχτηκε το προηγούμενο διάστημα!
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ αποδεικνύουμε ότι η γενιά μας δε μασάει κουτόχορτο και δεν πρόκειται να κάτσει στα αυγά της! Δεν τσιμπάμε στο παραμύθι της κυβέρνησης, στο νέο success story αλά Τσίπρα. Η ανάκαμψη, η ρύθμιση του χρέους και όλα όσα υπόσχεται η κυβέρνηση έχουν ως προϋπόθεση εμάς με τσακισμένα δικαιώματα και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους να θησαυρίζουν πάνω σε αυτά!


Να μην τολμήσουν να εγκρίνουν τα μέτρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα της ΕΕ!
Εμείς δεν τα εγκρίνουμε κι είμαστε πολλοί περισσότεροι!

Κάθε μέρα θα είμαστε στο δρόμο- Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!