Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ & ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ
την προηγούμενη Τρίτη με την  1η μας προβολή!

Ed Wood | 1994 | Ασπρόμ. |
Με αυτήν την ταινία ο Tim Burton μας παρουσιάζει την αληθινή ιστορία του Ed Wood, του θρυλικού σκηνοθέτη που έγινε γνωστός κατά τη δεκαετία του 50. Τα φτηνά σκηνικά, που συχνά γκρεμίζονταν κατά τη διάρκεια της λήψης, τα αστεία ειδικά εφέ και οι ατάλαντοι ηθοποιοί που χρησιμοποιούσε στις ταινίες του, οδήγησε αρκετούς στο να τον χαρακτηρίσουν τον χειρότερο σκηνοθέτη που έχει περάσει ποτέ από το Hollywood, απονέμοντας του μετ΄ αθάνατον το Golden Turkey Award, ως ο χειρότερος σκηνοθέτης όλων των εποχών. Ωστόσο, θα δούμε πως η αγαπη του Ed Wood για το σινεμα και ο θαυμασμός του για τον αγαπημένο του σκηνοθέτη Orson Welles, συνεχώς δρουν καταλυτικά στο να συνεχίζει πεισματικά το έργο του και να μην τα παρατά. Κατά αυτόν τον τρόπο, ο Burton καταφέρνει να χτίσει ένα χάρμα οφθαλμών και συναισθημάτων χωρίς να κρίνει τον ήρωα του αλλά καταφέρνοντας να μας υποδείξει πόσο κοντά βρίσκεται η αποτυχία από την επιτυχία.
Πρωταγωνιστούν οι: Johnny Depp, Martin Landau, Sarah Jessica Parker
Βραβευμένη με 2 Οscar
Διάρκεια: 127'

  ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με τη 2η ταινία μας στις 19.30!


Cape Fear |1991 | Έγχρ.
Η ταινία Cape Fear ή αλλιώς "Το ακρωτήρι του Φόβου", βασίζεται στο μυθιστόρημα του John D. MacDonald, εν ονόματι "Τhe executioners". Έπειτα, από την πρώτη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη J. Lee Thompson, το 1962, ο Scorsese θα επιχειρήσει μετά από περίπου τριάντα χρόνια να κάνει ένα ριμέικ της πρώτης ταινίας.
Παρακολουθούμε λοιπόν, την ιστορία ενός παρανοικού βιαστή του Max Cady, υποδυόμενο από τον Robert De Niro, ο οποίος όταν αποφυλακίζεται μετά από 14 χρόνια, βάζει ως στόχο να εκδικηθεί τον δικηγόρο (Sam Bowden) που τον είχε υπερασπιστεί στην τότε δίκη του, κάθως είχε αποκρύψει από τη δικαιοσύνη μια κατάθεση που θα μπορούσε να είχει μειώσει την ποινή του πελάτη του. Θεωρώντας τον υπαίτιο για την φυλάκιση του, ο Cady εισχωρεί με ύπουλο τρόπο στην οικογένεια του Bowden, διαταράσσοντας τις σχέσεις μεταξύ των μελών της και εν τέλει την ισορροπίας της.
Υποψήφια για 2 Oscar
Πρωταγωνιστούν οι: Robert De Niro, Nick Nolte, Jessica Lange

Διάρκεια: 128'