Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Στις 19.00..

Τρίτη 10/11 στις 19:00 προβάληθεί η ταινία: Lawrence Anyways| Έγχρωμη |2012
Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και ο Lawrence, ένας φιλόλογος που ζει μια φυσιολογική ζωή, αποφασίζει ναμεα μοιραστεί το μεγαλύτερο μυστικό του με τη γυναίκα της ζωής του, την Fred. Της εκμυστηρεύεται πως νοιώθει γυναίκα και θέλει να ντύνεται ανάλογα κατά αυτόν τον τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιθυμεί να διακόψουν τη σχέση τους. Για δέκα χρόνια θα προσπαθήσουν να ζήσουν αυτήν τη μετάβαση, παρά τις αντιξοότητες και τις μεταξύ τους δυσκολίες, βρίκοντας τους εαυτούς τους αντιμέτωπους με τις προκαταλήψεις των φίλων τους, τις συμβουλές της οικογένειας και τις συμβάσεις της κοινωνίας που παραβαίνουν. Έτσι, ξεκινάει ένα επικό ταξίδι, το οποίο πιθανώς και εν αγνοία τους, μπορεί τελικά να κοστίσει στον Lawrence και τη Fred την αγάπη που τους ενώνει.
Πρωταγωνιστούν οι: Melvil Poupaud, Emmanuel Schwartz, Suzanne Clément
Βραβευμένη από το Φεστιβάλ Καννών
Διάρκεια: 168΄

Την προηγούμενη εβδομάδα προβάλαμε την ταινία:
American Psycho| 2000| Έγχρωμη
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Bret Easton Ellis, το οποίο κυκλοφόρησε το 1991 μέσα σε μια θύελλα αντιδράσεων, λόγω των βίαιων, ρεαλιστικών περιγραφών του. Κατά τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, το 2000, το σενάριο ταξίδεψε ανάμεσα στα χέρια πολυάριθμων δημιουργών, ώστε τελικώς να καταλήξει στη σκηνοθέτη Mary Harron.
Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Patrick Bateman, έναν 26χρονο, ψυχρό χρηματιστή της Wall

Street. Η ιδιορρυθμία του δεν αποτελείται μόνο από την εμμονή στη φυσική του κατάσταση, ούτε τις υποχονδριακές εμμονές του στην περιποίηση του προσώπου ή του δέρματός του. Ο Patrick αρέσκεται στις φρικαλέες δολοφονίες, κυρίως γυναικών, και επιδίδεται ταυτόχρονα σε φρικτούς βιασμούς και κανιβαλιστικές πράξεις. Κι όμως, όσο κι αν ο Patrick προσπαθεί να ταιριάξει με τους υπόλοιπους, τόσο περισσότερο ψάχνει να βρει την είσοδο, τόσο περισσότερο χάνει τον εαυτό του. 
Πρωταγωνιστούν οι: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas



Διάρκεια: 102'