Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΔΣ 20/4

1.Αλλαγή ημερομηνίας και ώρας της εκδήλωσης για το σχολικό εκφοβισμό:μύθοι & πραγματικότητα,λόγω έλλειψης αίθουσας την Παρασκευή 24/4 & καθορισμός ομιλητών.

2.Στις 29/4 να πραγματοποιηθεί Συνέλευση με θέμα συζήτησης τις ως τώρα εξελίξεις και την προετοιμασία στην απεργία της 1ης Μαΐου!
Αλλαγή ημερομηνίας Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης.
Προτείνεται για 6/5/15 στις 15.00 στο αμφιθέατρο της Σχολής.

3.Ψήφισμα του δικτύου ελεύθερων φαντάρων Σπάρτης

4.Ψήφισμα για τους μετανάστες.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών" που ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια και δε "λιάζονται", όπως δήλωσε η αναπλ. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.  Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από τις χώρες τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, Μ. Ανατολής, Β. Αφρικής που εγίναν με μπροστάρηδες ΝΑΤΟ-ΕΕ. Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι εγκλωβισμένοι, λόγω των κανονισμών και των συνθηκών της ΕΕ, τους οποίους ψήφισαν ή θεωρούν ιερούς και απαραβίαστους όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει.

Απαιτούμε:
Ø  Να εξασφαλίστούν από την κυβέρνηση ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα, αλλά και για όσους απελευθερώνονται από τα κέντρα κράτησης, που πρέπει να κλείσουν οριστικά.
Ø  Να πάρει η κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, αυξάνοντας τα γραφεία ασύλου και ενισχύοντάς τα με το αναγκαίο προσωπικό, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.


τα ψηφίσματα θα αναρτηθούν αύριο Τετάρτη 23/4-ζητούμε συγγνώμη για την αργοπορία