Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΔΣ 27/3

1.Ανακοίνωση του Συλλόγου


Ο Σύλλογος είμαστε όλοι εμείς!
Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

 Συνάδελφε, συναδέλφισσα!
Από την αρχή της χρονιάς δίνουμε τη μάχη για να ανέβει η απαίτηση κάθε συμφοιτητή μας για ζωή και σπουδές με βάση τις ανάγκες και τα όνειρα μας! Για το ακόμα μεγαλύτερο ζωντάνεμα του Συλλόγου μας, για να ανέβει επίπεδο η  οργάνωση της πάλης σε κάθε έτος κόντρα στις δυσκολίες που συναντάμε! Να διεκδικήσουμε, να παλέψουμε μέσα από το Φοιτητικό μας Σύλλογο, που αναπτύσσει πολύμορφη δράση, που  αγκαλιάζει τους προβληματισμούς, τα ενδιαφέροντα, τις διεκδικήσεις μας!
Δεν συμβιβαστήκαμε με τη λογική του ότι «έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι», με το να κοιτάει ο καθένας πως θα τα κουτσοβολέψει μονάχος του, αλλά μέσα από πλούσια δράση και πρωτοβουλίες καταφέραμε να μετρήσουμε θετικά βήματα στην οργάνωση της πάλης, αναπτύξαμε δράση που μπορεί να αποτελέσει σοβαρή παρακαταθήκη για τη συνέχεια!   

Με τη συμμετοχή δεκάδων συμφοιτητών μας μέσα από τις δράσεις του Συλλόγου μας καταφέραμε:
·           Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συμφοιτητές μας από μεταγραφή να δημιουργηθεί Επιτροπή μεταγραφέντων που πραγματοποίησε μια σειρά κινητοποιήσεις στην Πρόεδρο του Τμήματος, στην Κοσμητεία σχολών Υγείας, στην Πρυτανεία, προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνό τους, να μπορούν να πάρουν βιβλία και να τρώνε δωρεάν στη Λέσχη Σίτισης.
·           Μπροστά στις ανάγκες για δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, καταφέραμε να παραταθεί η ισχύς της προήγουμενης κάρτας σίτισης και φοιτητές του πρώτου έτους να μπορούν να τρώνε δωρεάν μέχρι την έκδοση της κάρτας σίτισης.
·           Να κινητοποιηθούμε ενάντια στα οξυμένα προβλήματα και τις ελλείψεις της Σχολής μας, όπως το κόστος για τις ρόμπες, η έλλειψη κλινικών εκπαιδευτών, η έλλειψη καθηγητή Φυσιολογίας. Αποσπάσαμε δέσμευση ότι θα στελεχωθεί το εργαστήριο της Ανατομίας με εργαλεία.
·           Μπροστά στο οξυμένο ζήτημα της στέγασης κινητοποιηθήκαμε για να ανακαινιστούν οι ήδη υπάρχουσες εστίες, να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του ΕΚΠΑ και άλλα αναξιοποίητα κτήρια όπως το ξενοδοχείο La Mirage για να δημιουργηθούν φοιτητικές εστίες στην ευθύνη του κράτους χωρίς νοίκια και ιδιώτες. Διεκδικήσαμε για όσους φοιτητές έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστεί δωμάτιο σε ξενοδοχείο.
·           Την αποκάλυψη του ρόλου των πρυτανικών αρχών, των σχεδίων παλιάς και νέας συγκυβέρνησης, τον ρόλο των εργολάβων σε καθαριότητα και φύλαξη, των μεγαλοκαθηγητών, των επιχειρηματιών.
·           Να γίνει κυρίαρχο ζήτημα στο  Σύλλογο μας η συμμετοχή στο μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη και να ακουστεί παντού το σύνθημα "Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα!"
·           Να δυναμώσει η αντιφασιστική δράση! Κάναμε μηνιαία καμπάνια για την ενημέρωση κάθε συμφοιτητή μας για το ζήτημα του φασισμού, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση για το τι είναι εκείνο που θρέφει το φασισμό και πώς θα τσακιστεί, κάναμε τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ για να ανοίξει το ζήτημα και στη γειτονιά.
·           Να γίνει προσπάθεια για βελτίωση της λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου με ανοιχτές συνεδριάσεις και συσκέψεις και των Γενικών Συνελεύσεων, με γνωστή θεματολογία και κατάθεση εισήγησης που να βοηθάει στην ουσιαστική κουβέντα, με στόχο την οργάνωση της πάλης  του Συλλόγου.
·           Να ανέβει η οργάνωση των φοιτητών με επίκεντρο το έτος! Να πραγματοποιηθούν μια σειρά Συνελεύσεις Ετών και να συγκροτηθούν επιτροπές σε κάθε έτος.
·           Έχει πάρει θέση ενάντια στα μνημόνια και στην πάλη για την κατάργηση τους!
·           Κοινές δράσεις και συντονισμός με τους εργαζόμενους από τον κλάδο της Υγείας για να γνωρίζουμε τι πραγματικά επικρατεί στα νοσοκομεία, με ποιες συνθήκες θα εργαστούμε μετά το πτυχίο μας, να παλέψουμε και εμείς στο πλευρό τους για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ!
·           Την καλύτερη λειτουργία και μαζικοποίηση των Πολιτιστικών και Αθλητικών ομάδων του Συλλόγου μας. Μάλιστα φέτος με πρωτοβουλία των συμφοιτητών μας από το Α’ Έτος συγκροτήθηκε και ομάδα Ποδοσφαίρου.

        Όλη αυτή η δράση έχει συμβάλλει στο να μπουν εμπόδια στη γραμμή της μιζέριας, της ηττοπάθειας. Να μπλοκάρονται οι λογικές της αναμονής, της ανοχής, της εύκολης λύσης! Έγιναν θετικά βήματα όμως η γενική κατάσταση δεν έχει αλλάξει! Είμαστε αισιόδοξοι! Η κατάσταση πρέπει και μπορεί να αλλάξει γιατί αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες μας! Δεν επαναπαυόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε με λιγότερα από αυτά που μας αξίζουν! Συνεχίζουμε πιο ορμητικά για τις σπουδές και το μέλλον μας! Στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές δυναμώνουμε, μαζικοποιούμε παραπάνω το Φοιτητικό μας Σύλλογο!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!


2.Εκδήλωση με θέμα "Ο εκφοβισμός στα σχολεία" την Τρίτη 31/3 στην αίθουσα του 2ου στις 16.00

3. Για την τροπολογία στα Πανεπιστήμια

Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου 
Ο φοιτητικός  μας σύλλογος στηρίζει την Τροπολογία - Προσθήκη της ΚΟ του ΚΚΕ για τη διαγραφή χρεών των σχολικών επιτροπών και των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, θέρμανση) που κατατέθηκε στις 13/03/15 
Αιτιολογική Έκθεση 
Σε πολλή δύσκολη κατάσταση βρίσκονται τα σχολεία και τα ΑΕΙ-ΑΤΕΙ της χώρας λόγω της υποχρηματοδότησής τους. Άμεσο αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η δυσκολία που έχουν τόσο τα σχολεία όσο και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα ΤΕΙ να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, ύδρευσης-αποχέτευσης, τηλεπικοινωνιών, θέρμανσης. 
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις» προστίθεται άρθρο ως ακολούθως: 
ΑΡΘΡΟ 
Διαγράφονται τα χρέη των σχολικών επιτροπών και των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας προς όλες τις επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, ύδρευσης-αποχέτευσης, τηλεπικοινωνιών, θέρμανσης.