Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ

 Κάτω από την πίεση των αντιδράσεων για τις διαγραφές των λεγόμενων «λιμναζόντων φοιτητών», το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στις 26 Αυγούστου την τροπολογία σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν συμμετάσχει στις εξεταστικές τα τελευταία δύο χρόνια δεν θα διαγραφούν στις 31/8, αλλά θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν και στις δύο επόμενες εξεταστικές, το Σεπτέμβρη και το Φλεβάρη.
 Ο ελιγμός του Υπουργείου δεν λύνει το πρόβλημα για χιλιάδες από τους φοιτητές που παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους, απλά το μεταθέτει για το Φλεβάρη! Πολλοί από αυτούς, δεν θα προλάβουν να περάσουν όλα τα μαθήματα σε αυτές τις δύο εξεταστικές. Το κύριο ζήτημα όμως είναι ότι όλοι οι παράγοντες, που οδήγησαν χιλιάδες φοιτητές να καθυστερήσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, παραμένουν. Χιλιάδες φοιτητές θα συνεχίσουν να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους και δεν τα βγαζουν πέρα θα γυρνάνε πίσω.
 Οι διαγραφές φοιτητών που παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους, είτε γίνουν σε 6 μήνες είτε σε περισσότερους, δεν παύουν να είναι ένα μέτρο ταξικό, συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων που έχει γονατίσει τις οικογένειές μας. «Καθαρίζουν» τα δημόσια Πανεπιστήμια από το βάρος όχι των «ανεύθυνων φοιτητών», όπως λένε, αλλά από τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Για τα παιδιά που δεν αντέχει η τσέπη τους, δεν υπάρχει θέση στο Πανεπιστήμιο αλλά τα περιμένει η ψευτοκατάρτιση και τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων.
Να απαιτήσουμε:

Κανένας φοιτητής ή σπουδαστής που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του, να μην στερηθεί τη φοιτητική του ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, εκτός κι αν το επιθυμεί ο ίδιος.
Να καταργηθούν οι παράγραφοι 9α, 9β και 9γ του άρθρου 80 του ν. 4009/2011.
Το κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ να εξασφαλίσει ότι θα ολοκληρώσουν όλοι οι φοιτητές που θέλουν τις σπουδές τους. Να δοθεί επιπλέον παράταση από αυτή που προβλέπει η τροπολογία του Υπουργείου.
Να μπορούμε όλοι να σπουδάζουμε απρόσκοπτα χωρίς να αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε μεροκάματα! Δωρεάν σίτιση – στέγαση – συγγράμματα – μεταφορές – αναλώσιμα για όλους. Ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους και έκτακτα μέτρα λύσης του οξυμένου προβλήματος της φοιτητικής στέγης.
Να προχωρήσει το μέτρο των μετεγγραφών για όλους τους φοιτητές που το αιτούνται και η οικογένεια τους έχει χαμηλό εισόδημα, μαστίζεται από την ανεργία έχει και άλλο παιδί που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη.
Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών. Πρόσθετες εξεταστικές περίοδοι, ειδικά ωράρια μαθημάτων (π.χ. απογευματινά εργαστήρια), άδεια με αποδοχές στην εξεταστική κλπ.
Καθηγητές πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών

Προχωράμε σε:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ:

  •  ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 12.00
  •  ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 12.00
  •  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ  &

    ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 16.00