Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάδελφε, συναδέλφισσα πρωτοετή,

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Νοσηλευτικής σε καλωσορίζει στη σχολή σου!

Με την είσοδό σου στην τριτοβάθµια εκπαίδευση, ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σου, µια νέα πρόκληση.

Φρόντισε να πάρεις όση περισσότερη γνώση και εφόδια για το µέλλον µπορείς. Έχε όµως υπόψη ότι µόνο αυτό δεν φτάνει. Οι δυσκολίες που συναντάµε στη μόρφωση και στις σπουδές, η ανεργία και η κακοπληρωµένη δουλειά αργότερα, είναι προβλήµατα που αντιµετωπίζει η πλειοψηφία της νεολαίας χωρίς να ευθύνεται η ίδια.
Χρειάζεται και δηµιουργική αξιοποίηση του χρόνου σου και οργανωµένη συλλογική διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες µαζί µε τους συµφοιτητές σου και όλο το λαό γιατί τίποτα δεν χαρίζεται.

Ο Σύλλογος φοιτητών είμαστε όλοι εμείς, οι φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος ΝοσηλευτικήςΕίναι τα όνειρα, οι ανάγκες, οι διεκδικήσεις μας. Είναι η συλλογική δράση μας. Οι αντιπρόσωποι μας. Ο Σύλλογος φοιτητών είναι η δύναμη των φοιτητών για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους. Με την είσοδό σου στη σχολή, είσαι μέλος του φοιτητικού συλλόγου. Οι πρωτοετείς συνάδελφοι έδιναν πάντα και δίνουν μεγάλη δυναμική στο σύλλογο με τη ζωντάνια τους!
Στο Σύλλογο μπορείς να απευθυνθείς για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στις σπουδές και τη ζωή σου, στην οικογένειά σου. Μην ξεχνάς ότι τα όποια προβλήματα, δεν τα συναντάς μόνο εσύ αλλά και άλλοι συνάδελφοί σου γιατί οι δυσκολίες που συναντάμε στη μόρφωση και στις σπουδές, η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά αργότερα, είναι προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της νεολαίας χωρίς να ευθύνεται η ίδια.
Ο Σύλλογος κάνει τακτικά γενικές συνελεύσεις για να συζητιούνται τα προβλήματα των φοιτητών, να διαμορφώνονται αιτήματα και να αποφασίζονται δράσεις!
Ο Σύλλογος κάνει κάθε χρόνο εκλογές για να εκλέξει Διοικητικό Συμβούλιο. Σε αυτό μπορείς να απευθυνθείς οποιαδήποτε στιγμή για οποιοδήποτε πρόβλημα. Γι' αυτό εκλέγεται, για να οργανώνει τη ζωή του συλλόγου.

Τα δικαιώµατα που έχεις ξεκινώντας τη σχολή, κατακτήθηκαν µε αγώνες.
Όµως οι προηγούµενες και η σηµερινή κυβέρνηση προσπαθούν να τα πάρουν πίσω! Μην το δεχτείς! Πάλεψε για αυτά όλα που δικαιούσαι!
  • Δικαιούσαι πάσο για µειωµένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ακόµα όµως κι έτσι, τα έξοδα για τις µεταφορές σου είναι µεγάλα αν προσθέσεις τα εισιτήρια για τα αστικά ΜΜΜ µε τα υπεραστικά ΚΤΕΛ ή τα πλοία που πιθανά χρειάζεσαι. ∆ιεκδίκησε δωρεάν µεταφορές για όσο σπουδάζεις!
  • Δικαιούσαι δωρεάν καθηµερινή σίτιση στο εστιατόριο της σχολής. Αυτό συνεχώς προσπαθούν να το περιορίσουν. Μην το επιτρέψεις! Πέρυσι δεν άφηναν συναδέλφους μας να φάνε που δεν είχαν κάρτα, όμως ο Σύλλογός μας πρωτοστάτησε για να μπορούν όλοι να τρώνε δωρεάν.
  • Ενώ δικαιούσαι δωρεάν στέγαση, τα δωµάτια στις φοιτητικές εστίες είναι ελάχιστα. Μόνο 150 πρωτοετείς μπαίνουν στην Εστία από ολόκληρο το ΕΚΠΑ!!!ιεκδίκησε να φτιαχτούν νέες εστίες που να καλύπτουν τις ανάγκες και µέχρι τότε να δίνεται επίδοµα ενοικίου! Απαίτησε τη χρηματοδότηση του La Mirageαπό το κράτος ώστε να ανεγερθούν κι άλλες εστίες.
  • Δικαιούσαι δωρεάν βιβλία, συγγράµµατα που να καλύπτουν όλη την ύλη για να σπουδάσεις σωστά. ιεκδίκησέ τα! Σήµερα, µε βάση το νόµο, επιτρέπεται να παίρνουµε µόνο 1 βιβλίο σε κάθε µάθηµα. Στο 1ο εξάμηνο στο μάθημα της Ανατομίας δε δικαιούσαι Άτλαντα και πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη για να αγοράσεις το βιβλίο ή να βγάλεις φωτοτυπίεςΜετά από κινητοποιήσεις του Συλλόγου καταφέραμε να δίνεται ο Άτλαντας. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και σε άλλες ελλείψεις που προκύπτουν.
  • Πάλεψε για να μην πληρώσεις ένα σωρό λεφτά για αναλώσιμα εργαστηρίων! Από την πρώτη μέρα θα σου ζητήσουν να αγοράσεις ιατρική ποδιά και υλικά (λαβίδα, ψαλίδι, νυστέρι) για τα εργαστήρια τα εργαστήρια της Ανατομίας. Μην χάσεις καιρό! Οργάνωσε με τους συναδέλφους σου πρωτοετείς αγώνες για να δίνονται δωρεάν.
  • Πιθανά να αναγκαστείς να πιάσεις δουλειά παράλληλα µε τις σπουδές ακόµα και από το πρώτο έτος για να τα βγάλεις πέρα. Πολλοί φοιτητές, καθυστερούν να πάρουν πτυχίο γιατί δουλεύουν όχι γιατί είναι τεµπέληδες όπως λέει η κυβέρνηση. Διεκδίκησε µέτρα διευκόλυνσης όπως πρόσθετες εξεταστικές περιόδους, άδειες µε αποδοχές στις εξεταστικές, ειδικά ωράρια µαθηµάτων.
  • Δικαιούσαι ιατροφαρµακευτική περίθαλψη από τη σχολή σου.

    Το προηγούμενο διάστημα ο σύλλογος μας έβαλε στο επίκεντρο ένα σωρό διεκδικήσεις που απαντούσαν στα οξυμένα μας προβλήματα.
    • Αντιπάλεψε την εφαρμογή του νόμου-πλαισίου και του σχεδίου Αθηνά, ώστε να μην παραδοθεί η σχολή μας σε επιχειρήσεις.
    • Πάλεψε και κατάφερε να έχει στηθοσκόπιο κάθε φοιτητής.
    • Κατάφερε να δίνεται ο άτλαντας για το μάθημα της Ανατομίας.
    • Καταφέραμε να δοθεί παράταση της προθεσμίας για τις αιτήσεις για τη σίτιση και τη στέγαση.
    • Μετά από παρέμβαση του Συλλόγου οι πρωτοετείς μπορούσαν να κυκλοφορούν με μειωμένο εισιτήριο ακόμη κι αν δεν είχε εκδοθεί το πάσο τους, μόνο με το δελτίο επιτυχίας.
    • Οργανώσαμε συναυλία αλληλεγγύης και μαζέψαμε τρόφιμα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.
    • Κάναμε εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου και κόψαμε βασιλόπιτα.
    Στο Σύλλογο λειτουργούν Αθλητικές και Πολιτιστικές Ομάδες.
    • Μπάσκετ και Βόλλεϋ
    • Παραδοσιακού και latin χορού
    • Ομάδα κινηματογράφου
    Υπάρχουν ακόμη πολλές ιδέες! Περιμένουμε και τη δική σου! Μπορείς από τώρα να συμμετέχεις σε όποια ομάδα επιθυμείς!
    Συμμετοχή στα τηλέφωνα:
    Πολιτιστικά: 6973762846
    Αθλητισμός: 6976048816
Σχετικά με τα μαθήματα:
Μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα:
http://www.nurs.uoa.gr/fileadmin/nurs.uoa.gr/uploads/tmimatos/Odigos_Spoudon/2013-2014/Kanonismos_Program_Spoudon.pdf
Η ιστοσελίδα αυτή περιλαμβάνει τον οδηγό σπουδών. Ο οδηγός σπουδών απευθύνεται σε μας τους προπτυχιακούς φοιτητές της Νοσηλευτικής, ο οποίος παρέχει βασικές και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές μας. Περιλαμβάνει έναν πλήρη κατάλογο των προσφερόμενων μαθημάτων κατά κατηγορίες(υποχρεωτικά και επιλεγόμενα), το περιεχόμενό τους, περιλαμβάνει ένα ενδεικτικό κατευθυντήριο πρόγραμμα σπουδών. Τέλος αναφέρονται οι προυποθέσεις για την απόκτηση του πτυχίου καθώς και ο τρόπος υπολογισμού του βαθμού του.

Έλα σε επικοινωνία με το Σύλλογό σου και ηλεκτρονικά!
Ο Σύλλογός μας έχει δικό του blog. Έκεί ανεβάζουμε διάφορες δραστηριότητες και αποφάσεις του Συλλόγου για να ενημερώνονται άμεσα όλοι οι συμφοιτητές μας. Μπορείς να μας βρεις στη διεύθυνση:
Έχουμε και e-mail:
foitites.nosileutikis@gmail.com
Περιμένουμε και το δικό σου μήνυμα για ιδέες ή ανησυχίες που μπορεί να έχεις.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου αναζήτησε την αλήθεια!
Από όσα θα ακούσεις, σκέψου, σύγκρινε ποιο είναι σωστό και ποιο λάθος µε βάση το συµφέρον το δικό σου και της οικογένειάς σου. Κρίνε το τι µπορεί και τι δεν µπορεί να γίνει µε βάση το σηµερινό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήµης, της τεχνολογίας, των παραγωγικών δυνατοτήτων και όχι µε βάση το πως αυτές θα αξιοποιηθούν προς όφελος της κερδοφορίας των λίγων ή το πόσο αντέχει η σηµερινή οικονοµία της κρίσης και της ανεργίας. Σκέψου με βάση την κατάσταση στο σημερινό σύστημα Υγείας που τα νοσοκομεία πρέπει να βρίσκουν δικά τους έσοδα για να λειτουργήσουν γιατί το κράτος δεν δίνει δεκάρα, που μας ζητούν 5 ευρώ για να περάσουμε το κατώφλι τους, που περιορίουζουν ακόμη παραπάνω τις προληπτικές εξετάσεις, που ζητούν από ένα νοσηλευτή να φροντίζει μέχρι και 60 ασθενείς.
Μην υποκύψεις στα µαθήµατα συµβιβασµού που είναι πολύµορφα και από πολλούς καλοθελητές, ότι ο αυριανός εργαζόµενος, ο επιστήµονας πρέπει να σκέφτεται τάχα την πάρτη του, να στηρίζει το σηµερινό σάπιο σύστηµα.
Μην ακούς όσους συκοφαντούν τους αγώνες.
Μην αφήσεις τόπο να σταθούν οι φασίστες εγκληµατίες της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια των εκµεταλλευτών.


ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ !!!