Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΞΩ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ SECURITY ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

Από τις αρχές Αυγούστου την φύλαξη σε όλες τις σχολές του ΕΚΠΑ έχει αναλάβει εταιρεία security. Η εταιρεία μάλιστα υποχρεώνει τους εργαζόμενούς της να φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα(!!!). Μήπως τους πήρε ο πόνος για την φύλαξη των φοιτητών; Προφανώς και όχι. Αλλιώς θα είχαν προσλάβει μόνιμους φύλακες όπως απαιτούν οι εστιακοί φοιτητές, οι οποίοι κάθε μέρα έρχονται αντιμέτωποι με κλοπές και επιθέσεις. Μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή που η πρυτανεία πήρε αυτή την απόφαση.
Η εταιρεία security μπήκε στις σχολές μας την ώρα που:
  • δεκάδες εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου πετάχτηκαν στο δρόμο με το μέτρο της διαθεσιμότητας. Μάλιστα αυτό αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν «περισσεύουν» διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά αντίθετα χρειάζονται και προσλήψεις για να μπορεί να λειτουργεί το Πανεπιστήμιο.
  • μειώνεται και άλλο η χρηματοδότηση για τα Πανεπιστήμια από το κράτος, ενώ παράλληλα προωθείται η λογική της «αυτοχρηματοδότησης» των Ιδρυμάτων, δηλαδή να βρίσκουν μόνα τους έσοδα, απόφαση που στρώνει χαλιά στις επιχειρήσεις για να εισβάλλουν στις σχολές με το πρόσωπο του «επενδυτή-σωτήρα»
  • προχωράει η ψήφιση των νέων Οργανισμών των Ιδρυμάτων, που περιλαμβάνει διαγραφές, δίδακτρα, παράδοση της περιουσίας και της έρευνας των Πανεπιστημίων στις επιχειρήσεις  
  • με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας διαγράφονται χιλιάδες φοιτητές λαϊκών οικογενειών που παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους.
Με λίγα λόγια η εταιρεία security μπήκε στις σχολές μας την ώρα που εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία, που το Πανεπιστήμιο είναι ανοικτό μόνο στις επιχειρήσεις και σε όσους αντέχουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θέλουν και με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουν το Πανεπιστήμιο Α.Ε και τα συμφέροντα των επιχειρήσεων που θα μπουν στις σχολές. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές προκειμένου να μην διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να δεχθούν με σκυμμένο κεφάλι κάθε επίθεση στην Παιδεία. Είναι ένα ακόμα χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα. Δεν θα τους περάσει. 
 
Η στάση μας αυτή υπαγορεύεται από την συνολική εναντίωσή μας στην ιδιωτικοποίηση πτυχών της Πανεπιστημιακής λειτουργίας. Μάλιστα οι εργαζόμενοι στις διάφορες εργολαβικές εταιρείες, οι οποίοι δουλεύουν για ψίχουλα, με τσακισμένα δικαιώματα, πρέπει να βρεθούν στο πλευρό φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων στην πάλη για ένα Πανεπιστήμιο που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.
Καλούμε τους φοιτητές και τους εργαζόμενους των Πανεπιστημίων να μην ανεχτούν αυτή την προκλητική εξέλιξη.

Με το Φοιτητικό μας Σύλλογο να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις στους Προέδρους, στους Κοσμήτορες και στην Πρυτανεία και να απαιτήσουμε:
  • να φύγει τώρα η εταιρεία security από τις σχολές μας
  • να μην γίνει καμία απόλυση διοικητικού προσωπικού
  • να προσληφθούν μόνιμοι εργαζόμενοι που να καλύπτουν τις ανάγκες του Πανεπιστημίου  

    Προχωράμε σε:

    ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ:
    •  ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 12.00
    •  ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 12.00
    •  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ &

      ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 16.00