Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Κινητοποίηση στην Πρόεδρο του Τμήματος

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΦΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

     Το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο ξεκίνησε με δεκάδες παλιά και νέα προβλήματα στις σχολές μας. Συγκεκριμένα, στο τμήμα μας η έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού εκφράζεται τόσο με την απουσία κλινικών εκπαιδευτών και καθηγητών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μάθημα της Φυσιολογίας.
     
 Τα τελευταία χρόνια συντελέστηκε μια τελείως αντιεπιστημονική αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών, όπου γίνεται ενοποίηση των μαθημάτων Φυσιολογίας και Παθοφυσιολογίας. Τώρα αλλάζουν πάλι το πρόγραμμα σπουδών και μετατρέπουν το μάθημα της Παθοφυσιολογίας σε επιλεγόμενο. Πέρσι τέτοια εποχή φτάσαμε στο σημείο να ενημερωθούμε τελευταία στιγμή ότι το μάθημα δεν θα διδασκόταν στο προβλεπόμενο εξάμηνο, λόγω μετάθεσης του υπεύθυνου καθηγητή στα Ιωάννινα.
      
Η κοροϊδία όμως δεν σταμάτησε εκεί! Η Πρόεδρος του τμήματος συνέχισε κάνοντας λόγο για αναβάθμιση του μαθήματος. Πως; Με την προσθήκη μιας επιπλέον διδακτικής ώρας παρακολουθώντας με τους γιατρούς και οδοντιάτρους συμφοιτητές μας! Τελικά, η λύση που δόθηκε ήταν το μάθημα, ένα από τα σημαντικότερα του προγράμματος σπουδών και μάθημα θεμέλιο για τα υπόλοιπα, να μην διδάσκεται από τον αρμόδιο καθηγητή. Στην τελευταία εξεταστική οι φοιτητές βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα θέματα. Συγκεκριμένα εξετάστηκε μόνο το 20% που είχε διδάξει ο καθηγητής, με αποτέλεσμα η πλειονότητα του έτους να κοπεί στο μάθημα αυτό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·        Να προσληφθεί εδώ και τώρα καθηγητής για το μάθημα της Φυσιολογίας.
·        Γραπτή εξέταση που να ανταποκρίνεται στη διδακτέα ύλη, ώστε να αποτυπώνεται η προσπάθεια των φοιτητών.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

·        Κινητοποίηση στην Πρόεδρο του Τμήματος Πέμπτη 3/3 στις 12.30