Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ

ΟΛΟΙ στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 16/3 στις 13:00 στα Προπύλαια


Στην επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση-ΕΕ-μονοπώλια δεν έχουμε το δικαίωμα να κάτσουμε με "σταυρωμένα τα χέρια" όταν:

ü  Δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένοι άνθρωποι που γλίτωσαν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών στις χώρες τους, πνίγονται στο Αιγαίο, στοιβάζονται σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ("hot spots") χωρίς την στοιχειώδη κρατική μέριμνα, καταστέλλονται στα σύνορα, στοχοποιούνται από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

ü    Το ΝΑΤΟ και οι "συνοριοφυλακή" της ΕΕ σουλατσάρουν στο Αιγαίο με τα κανόνια τους στραμμένα στους πρόσφυγες και τους πυραύλους τους να σημαδεύουν την Συρία. Αποδεικνύεται ξανά ότι η ΕΕ είναι φυλακή για τους λαούς και μηχανή πολέμου. Η ελληνική κυβέρνηση που στηρίζει τις αποφάσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ είναι συνυπεύθυνη στο έγκλημα, μετατρέπει τη χώρα σε αποθήκη ψυχών και το Αιγαίο σε "γκρίζα ζώνη" και υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών.

ü  Δεν θα πούμε "δεν με νοιάζει" όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το έργο των προηγούμεων και προχωρά στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου, σαρώνοντας κάθε ασφαλιστικό και εργασιακό δικαίωμα που μας είχε απομείνει. Καταργούν το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οδηγώντας μας στους "καρχαρίες" της Ιδιωτικής Ασφάλισης, δηλαδή πρόληψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο για όσο το αντέχει η τσέπη μας. Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, κατασχέσεις σπιτιών.

ü  Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμίσουν και άλλο τις σπουδές μας, να βάλουμε πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη.  Πληρώνουμε ήδη ένα σκασμό λεφτά για αναλώσιμα, εργαστηριακά υλικά, συγγράμματα. Οι ελάχιστες εστίες που υπάρχουν μαραζώνουν και συνεχώς υποβαθμίζονται. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα μαθήματα μας πραγματοποιούνται σε «τριτοκοσμικές» συνθήκες σε αίθουσες που δεν χωράμε ή χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, ή μέσα στη βρώμα λόγω έλλειψης καθαριότητας!!! Την ίδια ώρα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η μετεγγραφή χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών!!!

Δεν θα "κάτσουμε στα αυγά μας"!
Όταν σου κηρύττουν τον πόλεμο,  πολεμάς δεν παραδίνεσαι...

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους γονείς μας και τα αδέρφια μας τους μαθητές! Η συμμαχία μας με όσους πλήττονται είναι η πραγματική απάντηση στην ενιαία επίθεση κεφαλαίου, κυβερνήσεων, Ε.Ε., ΔΝΤ. Ένα μέρος αυτής της δύναμης φάνηκε όταν αυτή η μεγάλη «συμμαχία» βγήκε στο δρόμο το προηγούμενο διάστημα!

Στοχεύουμε τον πραγματικό ένοχο. Ο πόλεμος και η προσφυγιά δεν έχουν μόνο θύματα. Έχουν και τεράστια κέρδη για τα ξένα και ντόπια μονοπώλια με το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των αγορών, των ενεργειακών δρόμων. Τα μέτρα των κυβερνήσεων δεν οδηγούν όλους στην φτώχεια. Οδηγούν σε "ανάπτυξη" τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών που γεμίζουν τα σεντούκια τους από την εκμετάλλευση, τις κρατικές επιδοτήσεις, τις φοροαπαλλαγές.

Μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας, οργανωνόμαστε σε κάθε έτος και τμήμα, συζητάμε στις συνελεύσεις μας, διεκδικούμε συλλογικά τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ο καθένας μόνος του είμαστε χαμένοι από χέρι, μαζί ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.

·Ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το λαό στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία
·Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Συγκεντρώνουμε σε κάθε σχολή είδη πρώτης ανάγκης. Τη Δευτέρα 21/3, παγκόσμια ημέρα ενάντια στο ρατσισμό, παίρνουμε πρωτοβουλίες στις σχολές και επισκεπτόμαστε οργανωμένα τα hotspots για να παραδώσουμε την υλική βοήθεια.
·Προχωράμε σε διήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων στις 9-10 Μάρτη για τα οξυμένα προβλήματα κάθε σχολής.

Φοιτητικοί Σύλλογοι: ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Τοπογράφων ΕΜΠ, Φυσικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ