Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚHΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Το Δ.Σ του συλλόγου μας δηλώνει ότι στηρίζει την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή και περιλαμβάνει :
  1. Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, επομένως και για τους εργαζόμενους από 18 έως 25 ετών, ως βάση για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις. 
  2. Την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  3. Την επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης για τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
  4. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας υπέρ των εργαζομένων.
  5. Την κατάργηση όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που αφορά τη μείωση του κατώτατου μισθού, τη νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού, την ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αφαίρεση του 13ου και 14ου μισθού και της 13ης και 14ης σύνταξης και την καθιέρωση και γιγάντωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.


Τα αιτήματα αυτά είναι σταθερές διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος και αναγκαία μετρα για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων που χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Για αυτό το λόγο απαιτούμε να συζητηθούν στη Βουλή άμεσα. Πρώτα από όλα να γίνει υπόθεση όλων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων η πάλη για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων και των σύγχρονων αναγκών μας στις σπουδές και την δουλειά, κόντρα στην πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-μονοπωλίων.