Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Έξω το ΝΑΤΟ από το ΑΙΓΑΙΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Έξω το ΝΑΤΟ από το ΑΙΓΑΙΟ

Όχι άλλα νεκρά παιδιά! Όχι άλλοι νεκροί άνθρωποι! Εκφράζουμε αποτροπιασμό, αγανάκτηση και θλίψη για τα συνεχή πολύνεκρα ναυάγια στις θάλασσές μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ της "δεύτερης φορά αριστερά", έχει πολύ θράσος γιατί παρουσιάζει την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ που είναι υπεύθυνοι για αυτή την εκρηκτική κατάσταση ως σωτήρες. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που δημιουργούν πολέμους, φτώχεια και ανέχεια είναι υπεύθυνοι, για το ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών.
Καταδικάζουμε την πολιτική της Ε.Ε., με την οποία συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων. Οι μάσκες έπεσαν η Ε.Ε. είναι λυκοσυμμαχία που υψώνει φράχτες, που παίρνει λεφτά από πρόσφυγες που τους αναγκάζει να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται όπως στη Φιλανδία.
Οι εγκαταστάσεις τύπου hot spots δεν έχουν σχέση με αλληλεγγύη και φιλοξενία, αλλά υπηρετούν τη στρατηγική των μονοπωλίων της ΕΕ για τον εφοδιασμό τους με επιλεγμένο και φθηνό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό και θα οδηγήσουν τη μεγάλη μάζα των προσφύγων και μεταναστών σε εγκλωβισμό τους στη χώρα μας ή σε μαζικές απελάσεις. 

Έξω τα πολεμικά γεράκια του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ είναι, δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός. Σκοτώνει τους λαούς. Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος -που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν- γίνεται μοχλός πίεσης στις επιδιώξεις συγκυριαρχίας και συνδιαχείρισης του Αιγαίου κάτω από την "ομπρέλα" των ΕυρωΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη και σε άλλες χώρες της περιοχής, που θα προκαλέσουν νέους πρόσφυγες.

Κάθε φοιτητικός και σπουδαστικός σύλλογος να καταδικάσει τους δολοφόνους, φασίστες, ρατσιστές της Χ.Α. Να απομονωθούν, να τους πετάξουμε έξω από τους συλλόγους μας. Η οργανωμένη μας αλληλεγγύη είναι απάντηση αποστομωτική απάντηση στους φασίστες της Χ.Α. σπέρνουν φασιστικό δηλητήριο, αθωώνοντας την πολιτική που ξεριζώνει χιλιάδες ανθρώπους, την πολιτική που τους εγκλωβίζει. 

Απαιτούμε:
·    Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στη Συρία και αλλού. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.
·    Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους. Απειθαρχία στο Δουβλίνο 2, την Σέγκεν και τις υπόλοιπες αποφάσεις εγκλωβισμού της Ε.Ε.
·    Αποδέσμευση της χώρας από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας, να φύγουν οι ΝΑΤΟικές φρεγάτες από το Αιγαίο.