Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016



ΑΠΟΦΑΣΗ Φ.Σ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑ

    Τα τελευταία 6 χρόνια της βαθιάς κρίσης και της εντεινόμενης επίθεσης κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ στα εργασιακά/ασφαλιστικά δικαιώματα της πληττόμενης πλειοψηφίας, μέσω των αντεργατικών νόμων και των αντιλαϊκών-μνημονιακών μέτρων, τα ποσοστά της ανεργίας έχουν εκτιναχτεί στο 25% του εργασιακά ενεργού πληθυσμού της χώρας.
   Για τη νεολαία τα ποσοστά της ανεργίας αγγίζουν το 67.5% και το μέλλον της διαφαίνεται μεταξύ της γκρίζας ζώνης ανεργίας-επισφαλούς/ελαστικής εργασίας-ανεργίας, στα 5μηνα προγράμματα των voucher και τa 8μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ειδικά για τον κλάδο των νοσηλευτών. Για μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, μονόδρομος αποτελεί πλέον η μετανάστευση, είτε για συνέχιση των σπουδών του στο εξωτερικό ή ακόμα και για ανεύρεση εργασίας και μόνιμης εγκατάστασης του εκεί.
  Ως φοιτητικός σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια έχουμε λάβει ξεκάθαρη θέση απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Στα πλαίσια αυτά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συλλογικότητας «Ενεργοί Άνεργοι» για συμμετοχή του ΦΣ μας στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Αναζητώντας τα κοινά αιτήματα ανέργων και εργαζομένων – Η οργάνωση του αγώνα για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» την Δευτέρα 24/10 στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάρνης & 3ης Σεπτεμβρίου) όπου καλούνται φορείς του μαζικού κινήματος, συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων και φοιτητικοί σύλλογοι. Συμμετέχουμε σε αυτή τη συζήτηση, μεταφέροντας τις θέσεις μας.
  Δε θα γίνουμε η γενιά της ελαστικής εργασίας, της επισφάλειας και της ανεργίας. Δε θα γίνουμε η γενιά που θα εξωθηθεί στη μετανάστευση!
Μαζί με τους εργαζομένους και τους ανέργους διεκδικούμε:

  •   Δημόσια, κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια και δωρεάν υγεία. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας ή στα 60 έτη ηλικίας (55 για τις γυναίκες) Σταδιακή κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

  • Κατάργηση των εκμεταλλευτικών προγραμμάτων Voucher και κοινωφελούς εργασίας. Καμία διάκριση για τη νεολαία. Κατάργηση του συμφώνου πρώτης απασχόλησης.

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας

  •    Επαρκές επίδομα ανεργίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν για όσο διαρκεί η ανεργία

  •  Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μείωση του ωραρίου, χωρίς μείωση των αποδοχών, ώστε ν’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους

  •   Δωρεάν μετακινήσεις στα ΜΜΜ για φοιτητές και ανέργους.


Ανάγκη να οικοδομηθεί σήμερα ένας πλατύς δημοκρατικός συντονισμός σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, επιτροπών γειτονιάς κι όλων των φορέων οργάνωσης εργαζομένων και ανέργων!