Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016



ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!!!
            Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις επικίνδυνες ενέργειες των αστυνομικών αρχών, της δικαστικής αρχής και της Κυβέρνησης που προχώρησαν στην προσαγωγή 14 συνολικά μαθητών της Λαμίας με στόχο την καταστολή και τρομοκράτηση του αγώνα τους για ολοκληρωμένη μόρφωση.
            Με μεθόδους που θύμισαν άλλες εποχές, τα μεσάνυχτα 20 προς 21 Οκτώβρη αστυνομικές δυνάμεις μετά από εντολή του εισαγγελέα, εμφανίστηκαν σε σχολεία που ήταν υπό κατάληψη με σκοπό να σπάσουν τον αγώνα των μαθητών. Έβαλαν στην κλούβα τους μαθητές από το 5ο Λύκειο, το 2ο ΕΠΑΛ και το Εσπερινό και τους πήγαν στο  αστυνομικό τμήμα λες και ήταν εγκληματίες. Είχαν το θράσος να περάσουν χειροπέδες σε γονιό που βρέθηκε εκεί για να υπερασπιστεί τον αγώνα τους. Το «έγκλημα» τους είναι ότι δεν κάθισαν στα αυγά τους , ότι αγωνίζονται για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλους τους μαθητές και δε θα τους εξοντώνει.
            Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για αυτές τις εξελίξεις είναι τεράστιες. Πίσω από τα κούφια λόγια περί κατάργησης των μαθητοδικείων, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να ανακόψει τους αγώνες των μαθητών, να τρομοκρατήσει τα ίδια τα παιδιά έτσι ώστε να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τη βάρβαρη πολιτική της. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και όχι μόνο στη Λαμία, ούτε φυσικά η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.
            Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Πρώτα από όλα πρωτοστατούμε οργανώνοντας τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική που μας κάνει να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και την ίδια ώρα υποβαθμίζει τις σπουδές μας.
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ, ΔΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!!!
ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ø ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!!!
Ø ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ, ΚΑΘΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.
Ø ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ !!!