Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016



ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ!
Στα πλαίσια της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, δεν μένει στο απυρόβλητο η φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα). Το νέο πανεπιστήμιο που χτίζουν δε χωράει τις ανάγκες των φοιτητών!
Μιλάμε για ένα πανεπιστήμιο που θα χωράει λιγότερους φοιτητές, θα τους καλεί να πληρώνουν για τις σπουδές τους, ένα πανεπιστήμιο που τον πρώτο λόγο για τη γνώση και την έρευνα θα τον έχουν οι επιχειρήσεις!
Η υποχρηματοδότηση είναι βασικός μοχλός διάλυσης των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα χρόνια των μνημονίων η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί 80%! Η χρηματοδότηση και για το φετινό ακαδημαϊκό έτος δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας!!
Η φοιτητική μέριμνα (εστίες, σίτιση, μετακινήσεις, συγγράμματα) αποτελεί ένα από τα πρώτα κομμάτια του εκπαιδευτικού συστήματος που πλήττεται εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης, με συνέπεια την παραχώρησή της σε ιδιώτες και το κόστος των σπουδών να βαραίνει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.
Ενώ παράλληλα με τη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας (ελάχιστες εστίες, ανεπαρκές επίδομα φοίτησης, μείωση της δωρεάν σίτισης) πολλοί φοιτητές δυσκολεύονται να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους, ενώ αρκετοί αναγκάζονται να δουλέψουν παράλληλα με τις σπουδές τους.
Δεν δεχόμαστε να αποκλείεται κανένας συμφοιτητής μας που έχει ανάγκη  από την δωρεάν σίτηση και στέγαση. Απαιτούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια και την φοιτητική μέριμνα.
Στα πλαίσια αυτά ο φοιτητικός σύλλογος νοσηλευτικής, αποφασίζει να καταγράψει όσους φοιτητές έχουν ανάγκη σε δωρεάν σίτιση ή δωμάτιο σε εστία και αποκλείονται από αυτά,προκειμένου το επόμενο διάστημα  να οργανώσουμε την δράση μας!
Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                     Α.Μ.
…………………………………………………………………………………………