Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Φ.Σ Νοσηλευτικής 16/2


 [[
Τα δικαιώματα στις σπουδές και το μέλλον μας κατακτιούνται στο δρόμο της ανατροπής!
Το προηγούμενο διάστημα τα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας μαζί με εργαζόμενους από δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες! Εκεί χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές ενώσαμε τη φωνή μας μαζί με όλο το λαό και δείξαμε την πραγματική μας δύναμη, που βούλιαξε τους δρόμους της Αθήνας!
Δύναμη που βρίσκεται στη συμμαχία μας ενάντια στον κοινό αντίπαλο μας αντίπαλο, τα μονοπώλια την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους, είτε αριστερές είτε δεξιές! Δύναμη που ξεπερνάει το φόβο, την απογοήτευση τη προπαγάνδα κυβέρνησης και εργοδοσίας περί αγώνων «ακραίων στοιχείων, υποκινούμενων από τη δεξιά για να ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς».
Οι εκμεταλλευτές μας δεν παραιτούνται από τη σφαγή στις σπουδές μας.  Ούτε και εμείς πρέπει να τους χαριστούμε!
Η επίθεση στο δικαίωμα μας στη μόρφωση είναι μαστίγιο που είτε με το αριστερό είτε με το δεξί χέρι τσακίζει τις σπουδές μας! Αυτό ακριβώς αποδεικνύει καθημερινά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  αρπάζοντας την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας το αντιλαϊκό τους έργο!
·          Μεθοδεύεται η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων και η αντικατάσταση τους από αντίστοιχα ηλεκτρονικά με στόχο την απαλλαγή του κράτους από τη δαπάνη χρημάτων για τις ανάγκες μας ώστε με μεγαλύτερη άνεση να στηρίζει τις μπίζνες των μονοπωλίων! Έτσι η κυβέρνηση όχι μόνο προχωρά σε μια αντιπαιδαγωγική πρόταση που πρώτη έφερε στο τραπέζι πριν κάποια χρόνια η ΝΔ αλλά και μετακυλύει το βάρος της αγοράς συγγραμμάτων που αντικειμενικά θα χρειαστούμε στις πλάτες των οικογενειών μας!
·          Η πολιτική της υποχρηματοδότησης που έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια το 80% του αρχικού προϋπολογισμού έχει ως αποτέλεσμα ένα σωρό ελείψεις.
Ø  Στο 4ο έτος, το βιβλίο της Ανακουφιστικής φροντίδας που μέχρι πέρυσι τυπωνόταν με ευθύνη και χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου, φέτος ενημερωθήκαμε πως αυτό δεν είναι εφικτό λόγω... έλλειψης χαρτιου!
Ø  Στο Κλινικονοσηλευτικό Εργαστήριο, όπου γίνονται τα εργαστήρια της Βασικής και της Χειρουργικής, διαθέτει προπλάσματα τα οποία αφενός μεν είναι λίγα σε σχέση με τους φοιτητές(οπότε μαζευόμαστε 10-10 πάνω από το πρόπλασμα περιμένοντας ποιός θα πρωτο-φλεβοκεντήσει), αφετέρου δε τα περισσότερα είναι ιδιαίτερα φθαρμένα.
Ø  Στην κλινική άσκηση που κάνουν οι φοιτητές από το 2ο έτος και μετά, κλινικός εκπαιδευτής δεν υπάρχει ούτε για δείγμα! Οπότε συχνά περιφερόμαστε άσκοπα στους διαδρόμους παρακαλώντας να ξεκλέψει χρόνο κανένας νοσηλευτής για να μας δείξει κάτι. Ακόμη, το αποτέλεσμα αυτού είναι να μας στέλνουνε σε νοσοκομεία που είναι πολύ μακριά (πχ ΓΟΝΚ)  και εν τέλει να μην γίνεται έτσι όπως πρέπει η κλινική άσκηση.
·          Με μοχλό την υποχρηματοδότηση  επεκτείνεται ακόμα περισσότερο η επιχειρηματική λειτουργία μέσα στις σχολές μας, με αποτέλεσμα εργολάβοι να αναλαμβάνουν ακόμα περισσότερες δομές και λειτουργίες του πανεπιστημίου μας! Έτσι το πρόγραμμα σπουδών μας γίνεται εργαλείο αύξησης των κερδών τους και αυξάνεται εκθετικά το κόστος σπουδών μας!
·          Δυναμώνουν οι φωνές για δίδακτρα μέχρι και στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, ενώ την ίδια στιγμή μαθήματα υποχρεωτικά μεταφέρονται στο πανάκριβο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών!
·          Χιλιάδες μετεγγραφέντες φοιτητές και σπουδαστές ,που δεν έχουμε επιλογή να σπουδάσουμε μακριά από τον τόπο διαμονής μας, ωθούμαστε έξω από το δικαίωμα μας στη μόρφωση ή στην καλύτερη των περιπτώσεων χάνουμε τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο!

Και όλα αυτά βέβαια αποτέλεσαν τη βάση διαλόγου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα( πολύ κράτησε η δημοκρατία τους…) κάτι που αποδεικνύει ότι από την αρχή πως στόχος της κυβέρνησης ήταν να κουβεντιάσουμε για το πώς θα βάλουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας!
Οι εκμεταλλευτές μας δεν παραιτούνται από τη σφαγή στο μέλλον μας!
Ούτε και εμείς θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας!
Οι θυσίες που καλούμαστε να κάνουμε καθημερινά στις σπουδές μας στρώνουν το έδαφος για ένα μέλλον αναντίστοιχο των ονείρων και των αναγκών μας!                                                                                                           
Γιατί σε κανένα δεν αξίζουν οι τεράστιες ουρές του ΟΑΕΔ στις οποίες σήμερα ξημεροβραδιάζονται πάνω από 1.5 εκατομμύρια συνομήλικοι μας , ή στην καλύτερη των περιπτώσεων μια δουλειά μακριά από το αντικείμενο σπουδών μας σε προγράμματα vouchers, 5 μηνα που ανακυκλώνουν τα τεράστια ποσοστά της ανεργίας!
Γιατί σε κανέναν δεν αξίζει η σύνταξη να φαντάζει άπιαστο αφού για να συμπληρωθούν τα απαραίτητα ένσημα χρειάζεσαι τουλάχιστον 3 ζωές!
Γιατί σε κανέναν δεν αξίζει να μην μπορεί να κάνει μια δωρεάν εξέταση αν τυχόν και αρρωστήσει εν έτη 2016, αφού πλάι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας δεν θα καλύπτεται από πουθενά ! Και βέβαια το ενδεχόμενο κάλυψης των φοιτητών από το Πανεπιστήμιο παίρνει τη θέση του δίπλα στα καλύτερα ανέκδοτα με τον Τοτό! Χαρακτηριστικά εμείς οι φοιτητές νοσηλευτικής ενώ είμαστε ομάδα υψηλού κινδύνου για λοιμώδη νοσήματα δεν δικαιούμαστε ούτε ένα προληπτικό έλεγχο και εμβολιασμό πριν την έναρξη των κλινικών ασκήσεων.
Γιατί σε κανέναν δεν αξίζει η εργασιακή περιπλάνηση από πρόγραμμα σε πρόγραμμα ανάλογα με τις ορέξεις της επιχείρησης που θα το χρηματοδοτεί και η πανάκριβη συλλογή δεξιοτήτων αφού πλέον το πτυχίο δεν  θα μας εξασφαλίζει δουλειά με πλήρη δικαιώματα!
Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει νέος σήμερα που να ανέχεται την παράνοια που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην έκθεση της Oxfam σύμφωνα με την οποία:
Οι νέοι επιστήμονες με τις τεχνολογικές ανακαλύψεις τους δεν βοηθάνε στη κάλυψη των λαϊκών αναγκών αλλά σε απώλεια 7 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας παγκοσμίως για να κερδοφορούν οι καπιταλιστές!!!
Οι εκμεταλλευτές μας έχουν όνομα: καπιταλιστές και σύμμαχο την εκάστοτε κυβέρνηση, τώρα τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Εμείς έχουμε σύμμαχο μας τους εργαζόμενους γονείς μας, τα αδέρφια μας τους μαθητές!                                                                                                                  
Ας τελειώνουν λοιπόν τα παραμύθια ότι είμαστε από την ίδια μεριά!
Όταν χαρίζεις εκατοντάδες δις από πρόστιμα και λαθρεμπόριο σε επιχειρηματίες, όταν νομοθετείς νέες φοροαπαλλαγές σε τεράστιους μονοπωλιακούς ομίλους την ίδια στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν από τις πολλαπλές φοροεπιδρομές στο εισόδημα τους. Όταν βαφτίζεις την επίθεση στο δικαίωμα της σύνταξης, της υγείας, της πρόνοιας «δικαιοσύνη με στόχο τη να γενιά» και τους χιλιάδες νέους και νέες που αντιδρούν σε αυτή, υποκινούμενους από τη ΝΔ, ακραία στοιχεία κλπ. Όταν εγκλωβίζεις ,σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ , χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές που περιμένουν πότε και αν θα χρειαστεί το ευρωπαϊκό κεφάλαιο φτηνά εργατικά χέρια για να καταφέρουν να φύγουν στις χώρες που επιθυμούν, αλλιώς είτε απέλαση πίσω στο θάνατο είτε επ αορίστου παραμονή στα κάτεργα των «Hot-spots»…
…τότε δε χωράει αμφιβολία ότι είσαι με τα μονοπώλια, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που ξεζουμίζουν τα δικαιώματα μας στις σπουδές και το μέλλον μας!
Συμπέρασμα : Σε κάθε έτος, αμφιθέατρο έχει ξεσπάσει πόλεμος! Μονοπώλια, ΕΕ, κυβέρνηση δεν παραιτούνται! Ούτε και εμείς θα παραιτηθούμε από τις ζωές μας!
Προχωράμε αποφσιστικά σε:
·    Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση το νέο ασφαλιστικό έγκλημα!
·         Κινητοποίηση στον Κοσμήτορα της Σχολής επιστημών Υγείας για τα οξυμένα ζητήματα και στην Πρόεδρο του Τμήματος Νοσηλευτικής την Πρασκευή 19/2 στις 12.30μμ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: τον εξοπλισμό του Κλινικονοσηλευτικού εργαστηρίου, την πρόσληψη μόνιμων κλινικών εκπαιδευτών, να τυπωθεί το βιβλίο της Ανακουφιστικής φροντίδας, να ανοίξουν θέσεις σε νοσοκομεία κοντά στο κέντρο και να γίνουν δεκτοί φοιτητές έκαναν αίτηση για μετεγγραφή στο τμήμα μας, να γίνεται προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός των φοιτητών πριν την έναρξη των κλινικών. ΤΩΡΑ να εμβολιαστούν όλοι οι φοιτητές που κάνουν κλινική άσκηση για τον ιό Η1Ν1.
·         Προχωράμε σε κατάληψη στο ταμείο της λέσχης για όλους τους μετεγγραφέντες που δεν έγιναν δεκτοί και έχουν κάνει ένσταση για να μπορούνε να φάνε στην λέσχη.
·      26/2 Εκδήλωση-σύσκεψη με θέμα «οι τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό και το μέλλον του νοσηλευτή».
·      Δημουργία θεατρικής ομάδας του συλλόγου ETHOS.

·      Διεκδίκηση γηπέδου και μπάλες για την ομάδα βόλεϊ.